Vi har lavet tiltag så vi kan holde fysisk afstand til kunderne og bremse smettespredning

Coronaen har forandret hverdagen, men farmakonomerne knokler løs for at sikre, at borgerne får deres medicin. Pernille Ahlmann er farmakonom og filialleder på Lundby Apotek.

Pernille Ahlmann Bag Plexiglas Cropped

- Min hverdag ændrede sig ligesom de fleste andres, da landet blev lukket ned. Den aften besluttede vi i ledelsen på apoteket, at vi hver især kun måtte arbejde på én afdeling den næste tid, hvor vi ellers typisk bytter rundt mellem de forskellige enheder. Det gjorde vi for at mindske smittemulighederne. Da jeg laver skema, så skulle der lægges skema-puslespil! Skemaet bliver løbende rettet til, da man selvfølgelig skal blive hjemme, hvis man har det mindste tegn på sygdom. En enkelt gravid kollega er sat til at passe recepturen, så hun undgår mest muligt kundekontakt.

Skemaet bliver løbende rettet til, da man selvfølgelig skal blive hjemme, hvis man har det mindste tegn på sygdom.

Pernille Ahlmann Petersen Farmakonom og filialleder, Lundby Apotek

Hun fortsætter:

- Vi har lavet en masse tiltag, så vi kan holde fysisk afstand til kunderne, og bremse smettespredning. Vi har skrevet skilte om max antal af kunder på samme tid, og vi har fået sat plexi-glas skærme op - hvilket er rigtig dejligt trygt. Vi prøver at undgå at røre mere end højst nødvendigt, og så vasker vi hænder og spritter af HELE TIDEN. Mine hænder er blevet helt røde og ru ovenpå af alt det vask og afspritning.

Skilte På Lundby Apotek

Udover at der er en masse i det praktiske setup, der har skullet håndteres forandre arbejdsopgaverne sig også:

- Den første halvanden uge lå vi vandret. Folk købte medicin hjem i stor stil, og 95% af alle kunder spørger om håndsprit, som vi desværre ikke har, og når vi får et par flasker er de væk hurtigere, end vi kan nå at få dem ud i butikken. Samtidig er der løbende kommet forskellige restriktioner med udleveringsgrupper, og hvor meget man må udlevere fra recepterne. Det har også været noget, der tog ekstra tid - både fordi vi hele tiden skal holde øje med nye regler, og fordi vi skal rette til ved udlevering.

De sidste par dage er det blevet mindre hektisk, men der er stadig stort run på forsendelsen. Og så er der det sociale:

- På min lille afdeling er vi kun tre, der dækker skiftevis, så der er også en masse kolleger, vi er er vant til at se tit, som vi pludselig savner og som kun er tilgængelige på telefonen.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning