Farmakonomforeningen: Farmakonomer skal vaccineres sammen med øvrigt personale i sundhedsvæsenet

Farmakonomer bør vaccineres i fase 1 sammen med resten af personalet i sundhedssektoren. Det mener Farmakonomforeningen, og det har vi bedt Sundhedsstyrelsen om at bekræfte.

Søren Brostrøm, der er direktør for Sundhedsstyrelsen, medvirkede i slutningen af 2020 i et radioprogram. I programmet svarede Søren Brostrøm på spørgsmål fra en lytter, som omhandlede, hvornår farmakonomer skal vaccineres mod Covid19.

Svaret kunne desværre opfattes på en måde, hvor det har skabt usikkerhed blandt farmakonomer på privat apotek og sygehusapotek om, hvorvidt farmakonomer først skal vaccineres samtidig med den øvrige raske del af befolkningen.

Nogle sygehusansatte farmakonomer - som er særligt udsat for smitte, og/eller som varetager en kritisk funktion - er allerede vaccineret i fase 1a Farmakonomforeningen har hele tiden haft opfattelsen af, at farmakonomer, herunder bl.a. offentligt ansatte farmakonomer og apoteksfarmakonomer, som sundhedsfagligt personale naturligt indgår i fase 1b. Altså i målgruppen af ”øvrige personer i risiko, øvrigt personale i sundhedssektoren og udvalgte dele af socialsektoren med tæt borger- eller patientkontakt, samt personale i øvrige udvalgte samfundskritiske funktioner.”

Derfor har Farmakonomforeningen henvendt sig til Sundhedsstyrelsen for at få bekræftet, at farmakonomer skal vaccineres i samme fase som øvrigt personale i sundhedssektoren.

Farmakonomforeningen følger op med en opdatering, når der er kommet svar på henvendelsen.

Opdateret fredag den 8. januar 2021: Apotekerforeningen har fået en mundtlig tilkendegivelse fra myndighederne om, at apotekspersonale er omfattet af gruppe 4, men at det ikke er bekræftet skriftligt endnu.

Du kan læse mere hos Sundhedsstyrelsen om udrulningen af Covid19-vaccinen og de forskellige målgrupper i de respektive faser af udrulningen mv.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning