Arbejdsmiljøet er udfordret flere steder

Farmakonomforeningens formand Ann-Mari Grønbæk får mange henvendelser fra medlemmer, der kæmper med et dårligt arbejdsmiljø. Det skal der gøres noget ved, lyder det i en klar besked fra formanden.

AMG Om Arbejdsmiljø Beskåret

I et opslag på sin Facebook-profil skriver Ann-Mari Grønbæk direkte til medlemmerne:

- Lige nu får jeg mange beskeder om arbejdsmiljø. Der er travlt bag skranken på apotekerne, på hospitalsgangene, i kommunerne, i lægepraksis, i staten og i industrien. Nogle steder er I så pressede, at det ikke er sjovt at gå på arbejde mere. Det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Nogle af jer kæmper med stress, andre søger væk fra jeres arbejdsplads, fordi I ikke ser nogen anden løsning i forhold til at få tingene til at hænge sammen. I giver mange grunde. Det er alt fra lange vagter og skiftende arbejdstider, ekstra arbejde og pludselige skemaændringer, arbejde på flere enheder, risiko for smitte og generelt for lidt personale til, at vagtplanen kan hænge sammen. Og det er heller ikke sjovt at stå tilbage på en arbejdsplads, som man trods problemer er glad for, men hvor man samtidig ser gode kolleger gå ned eller forsvinde.

Arbejdsmiljøet er på dagsordenen hele tiden

Det er en samlet forening, der er optaget af arbejdsmiljøet på farmakonomernes arbejdspladser. Arbejdsmiljøet fylder således rigtig meget for foreningens hovedbestyrelse, og i Farmakonomforeningens rådgivningsteam kan man også godt mærke, at der er mange medlemmer, der henvender sig om problemer med arbejdsmiljøet. Det skriver formanden i sin opdatering, hvor hun også skriver, at hun anser arbejdsmiljøet for en hjørnesten i sit virke som formand.

Der er ikke kommet nye hænder til at dække de mange nye enheder – til gengæld er åbningstiderne udvidet. Og den udvikling fortsætter. Det holder helt enkelt ikke!

Ann-Mari Grønbæk Formand, Farmakonomforeningen

Særlige udfordringer på privat apotek

I opslaget adresserer formanden også, at der er nogle særlige udfordringer med flere apoteksenheder, der fylder i forhold til arbejdsmiljøet på privat apotek. Hun skriver:

- Der er ikke kommet nye hænder til at dække de mange nye enheder – til gengæld er åbningstiderne udvidet. Og den udvikling fortsætter. Det holder helt enkelt ikke!

Hun skriver også at arbejdsmiljøudfordringerne kommer på bordet ved de forestående overenskomstforhandlinger på privat apotek.

- Arbejdsmiljøet MÅ nemlig ikke gå ud over vores arbejdsglæde. Det skal være givende og rart at gå på arbejde – for alle, uanset hvor man er ansat.


Farmakonomerne er vigtige – og deres arbejdsmiljø skal være i orden

I sit opslag slår formanden også fast, at farmakonomer landet over hver dag gør en forskel for medicinsikkerheden og sundheden i Danmark.

- Vi gør en stor forskel for borgerne – og det gælder alle farmakonomer.

Hun understreger også, at der heldigvis er mange der har et godt arbejdsmiljø:

-  Der er heldigvis stadigvæk rigtig mange farmakonomer, som oplever et godt arbejdsmiljø. Det er jeg rigtig glad for – men vi skal ALLE skal gå glade på arbejde og have en god hverdag som farmakonom. Det er mit mål, der skal kulturændringer til og det første skridt på vejen til at nå det, er de kommende overenskomstforhandlinger.

 

Følg Ann-Mari Grønbæk på Facebook her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning