Covid19-vaccineudrulning: Ros fra sundhedsministeren

Farmakonomer var blandt de nævnte faggrupper, da sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke takkede for den samlede, foreløbige indsats med udrulningen af Covid19-vaccinen i Danmark.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke sendte på det sociale medie Twitter tirsdag 5. januar 2021  en tak til flere af de faggrupper, som er dybt involveret i arbejdet med at få Covid-19-vaccinen ud - og givet - hurtigst muligt til de grupper i samfundet, som står forrest i køen.2021 er startet, hvor 2020 sluttede – med en heftig indsats for at få Covid19-vaccinen ud. Farmakonomer har en vigtig rolle i det store maskineri.

Et par snapshots fra farmakonomernes involvering over hele landet i den første uges tid med vaccineudrulning:

- På Amager & Hvidovre Hospital var farmakonom Linda Remsted en af de første medarbejdere til at blive vaccineret.
- På Regionshospital Horsens gav farmakonom Gitte Slyngborg Morbjerg en dosis af vaccinen til sygeplejerske Johnny Petersen fra akutafdelingen, som blev den første i Horsens til at få et skud af vaccinen.
- Region Hovedstaden har sendt 15 biler ud dagligt med vaccine på køl til plejehjemmene. På Furesø Kommunes plejehjem er der indrettet lokaler til farmakonomerne, hvor de blander den skrøbelige vaccine i lyset fra arbejdslamper. Den skrøbelige vaccine bliver først båret op og herefter blandet af farmakonomerne. Til sidst bæres den ud til lægen, hvor den trækkes op i sprøjter – og den længe ventede vaccine kan gives.

Samarbejde på tværs af fagligheder er en del af kernen i vaccineudrulningen. Det takkede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke de mange involverede for i sin hilsen.

Farmakonomer spiller - ligesom en i lang række andre funktioner - en vigtig rolle, når det kommer til at udføre denne store samfundsopgave - hvor hastighed er en afgørende faktor. Læs DR Nyheders artikel om, hvordan blandt andre farmakonom Annelie Flygenring Thomsen fra Hvidovre Hospital, Region Hovedstadens Apotek, siden 27. december har været med til at blande vaccinen fra Pfeizer/BioNTech.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning