Første job: Få en snak om faglighed, løn og arbejdsvilkår

Er du ved at være færdiguddannet? Måske har du allerede landet dit første farmakonomjob, måske er du i gang med at søge eller ved at overveje hvordan du skal gribe det an. Ligegyldigt hvad, så er det vigtigt, at du får talt både faglighed, løn og vilkår.

Ung Kvinde Jobsamtale

Hvad brænder du især for?

Det handler om dit fremtidige arbejdsliv. Derfor er det en god idé, at du gør dig nogle overvejelser om hvilke dele af studiet, du især har været optaget af. Måske har der været et særligt fag eller fagområde, du har fundet særligt spændende. Måske er der nogle arbejdsgange, som har faldet dig særligt sjove eller lette.


Husk at tale vilkår – og løn


En del dimittender har allerede fået et job, de kan starte i efter uddannelsen. Mange på dét apotek, hvor de er udlært. Også her er det rigtig vigtigt, at man får talt om arbejdsopgaver og ansvarsområder. Og ikke mindst lønnen. Hvad kan arbejdspladsen tilbyde dig som færdiguddannet. Er der noget i forhold til arbejdstider, det er vigtigt for dig at sætte rammer om?

Mange dimittender oplever samtidig, at de i første omgang bliver tilbudt en tre-måneders ansættelse. Det kan være fint, hvis man gerne lige selv vil se arbejdsgiveren an, men det betyder samtidig at du efter tre måneder ikke er sikret en indtægt. Som færdiguddannet farmakonom kommer du ud på et arbejdsmarked, hvor arbejdsløsheden for din faggruppe er utrolig lav. Farmakonomer er efterspurgte. Derfor står du med gode kort på hånden, når du skal ansættes. Og fordi det handler om dig og dit arbejdsliv, så er det vigtigt, at du husker at spille kortene. Også selvom det måske kræver lidt overvindelse.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning