Frontpersonale må vente med vaccination

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, har meldt ud, at man ikke bør vaccinere flere ansatte i sundhedsvæsenet lige nu. Alle doser skal gå til de ældre på 85 år eller derovre, som endnu ikke har fået et stik. Det bekymrer Farmakonomforeningens formand, Ann-Mari Grønbæk.

Vaccine

Pfizer/Moderna kan ikke levere de lovede vacciner. Det får desværre betydning for Sundhedsstyrelsens vaccinestrategi, som indtil nu angav, at man ville vaccinere sundhedspersonale i front sideløbende med, at man vaccinerede udsatte ældre borgere, der er 85 år eller derover. 

De to parallelle spor giver mening. En vigtig brik for at sikre, at sundhedsvæsenet tilbud og behandling kan opretholdes under pandemien, er nemlig, at der er sundhedsfagligt personale nok. Det sikrer man ved at få personalet vaccineret, så de ikke kan blive syge med covid-19:

- Vi skal passe på dem, der passer på vores patienter og ældre borgere. Myndighederne har desværre måttet ændre på vaccineplanen pga. udefrakommende faktorer. Vaccineleverandøren kan ikke levere det aftalte, og det er så ærgerligt. Det får desværre konsekvenser for den planlagte vaccinestrategi, og det bekymrer mig. Der skal passes på de farmakonomer, som arbejder i front, forklarer Ann-Mari Grønbæk, Farmakonomforeningens formand.

Der skal også passes på farmakonomerne, farmaceuterne, sygeplejersker, læger og andre faggrupper, som er frontpersonale i sundheds- og plejesektoren, og som hver dag også møder borgere i risikogruppe, som de kan risikere at smitte

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Løbende dialog med myndighederne

Farmakonomforeningen er i en løbende dialog med myndighederne og andre organisationer om vaccinestrategien:

- Jeg håber, at vaccineleverandøren snart kan levere flere vacciner, så vi kan komme i gang med vaccination af sundhedspersonalet igen. De ældre på 85 år eller derover har risiko for alvorlige sygdomsforløb og kan i værste fald dø af en COVID-19-infektion. De skal selvfølgelig vaccineres hurtigst muligt. Men der skal også passes på farmakonomerne, farmaceuterne, sygeplejersker, læger og andre faggrupper, som er frontpersonale i sundheds- og plejesektoren, og som hver dag også møder borgere i risikogruppe, som de kan risikere at smitte, uddyber Ann-Mari Grønbæk.

 

Se den ændrede vaccinationskalender her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning