Gå ikke glip af dit kørselsfradrag for 2020

Mange danskere har været hjemsendt, og derfor har SKAT automatisk nulstillet dit kørselsfradrag i årsopgørelsen for 2020. Husk derfor at gå ind og registrér dit fradrag igen, hvis du ikke har været hjemsendt – ellers går du glip af fradraget.

Alt er ikke, som det plejer på grund af corona – heller ikke din årsopgørelse for 2020. Mange danskere har nemlig været hjemsendt i 2020, og derfor har SKAT ikke automatisk taget dit kørselsfradrag med. Derfor skal du selv ind og registrere det ved at rette årsopgørelsen via SKATs hjemmeside. Hvis du allerede selv har været inde og taste det ind, skal du ikke gøre mere.

Hvis du derimod har ret til kørselsfradrag og ikke har været inde og rette rubrikken til endnu, skal du huske at gøre det inden 1. maj 2021 – ellers går du glip af det skattefradrag, du normalt får for transport til og fra arbejde. Og det kan være et stort fradrag, du i så fald går glip af. Hvis du for eksempel har 40 km. til og fra arbejde og arbejder 200 dage om året, går du glip af et fradrag på 6300 kr., som indregnes i din årsopgørelse. Fradragets værdi er cirka 26 pct., så hvis du f.eks. har et fradrag på 6300 kr., sparer du 1638 kr. i skat.

Har du været hjemsendt?
Hvis du i perioder har været hjemsendt, har du ikke ret til transportfradrag på disse dage og skal kun registrere de faktiske dage, hvor du fysisk har transporteret dig til og fra arbejdspladsen.
Du kan læse mere om kørselsfradrag på skat.dk/kørselsfradrag, hvor du også kan beregne dit kørselsfradrag.

Kan du få kørselsfradrag?

- Du kan få kørselsfradrag, hvis du har mere end 12 km på arbejde
- Du har ret til fradrag de dage, hvor du reelt transporterer dig til og fra arbejdspladsen
- Du kan få fradrag for alle transportmidler fx bil, tog, bus eller cykel
- Nærmere betingelser oplyses på SKAT.dk/kørselsfradrag

Kilde: SKAT.dk


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning