Husk at bruge dine feriedage – ellers kan du miste dem

Den nye ferielov trådte for alvor i kraft d. 1. september 2020. Et år er gået, og det betyder også, at det første ferieår med den nye ferielov sluttede d. 31. august 2021.

Afhold ferie fra det korte ferieår

Som noget helt særligt blev der indført et kort ferieår fra 1. maj til 30. september 2020. I det forkortede ferieår kunne man have op til 16,64 feriedage efter ferieloven til rådighed. Det er vigtigt, at du sørger for at netop disse dage afholdes inden d. 31. december, da disse feriedage ikke kan overføres eller udbetales.


Sådan gør du

  1. Tjek din feriesaldo (fx på din arbejdsplads’ intranet) eller spørg din leder HR-ansvarlige, om du har restferie fra miniferieåret. Hvis du arbejder på privat apotek, så fremgår det af din lønseddel.
  2. Hvis du har ferie tilbage, så få hurtigst muligt lavet og godkendt en plan for afholdelse med din leder. Og husk at ferien skal være holdt senest den 31. december 2021.
  3. Undersøg også, om du har noget tilbage af de 5 ugers ferie, du har optjent i det første fulde ferieår, altså siden 1. september 2020 og frem til i dag; du skal nemlig have holdt mindst 4 af de uger inden 31. december 2021.
  4. Kan du ikke nå at holde den femte optjente ferieuge inden nytår, så prøv at lave en skriftlig aftale med din chef om, at ferien bliver udskudt til 2022. I kan også aftale, at du får den femte ferieuge udbetalt i stedet.
Sensommerferie

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning