Krydsvaccinerede farmakonomer kan få et tredje stik

Fra og med den 6. oktober kan krydsvaccinerede farmakonomer få et tredje stik. Tilbuddet er til alle, men er særligt relevant for krydsvaccinerede farmakonomer, som planlægger at rejse uden for EU.

Vaccination

En del sundhedspersoner, herunder farmakonomer, er krydsvaccinerede med AstraZeneca- og Pfizer vaccinerne. Krydsvaccinationen anses som beskyttende mod COVID 19, men krydsvaccinationen kan dog være et problem, hvis man skal rejse uden for EU, hvor man som krydsvaccineret ikke ses som ”færdigvaccineret” og kan opleve problemer med indrejsetilladelse.

Alle krydsvaccinerede farmakonomer kan fra i dag, d. 6. oktober booke en tid på vacciner.dk

 

Du kan læse mere om tilbuddet her

 

Revaccination af alle danskere

Sundhedsstyrelsen planlægger revaccination af hele den danske befolkning og er i gang med at se på tidsplan og prioritering. I første omgang kan borgere over 85 år fra d. 1. oktober blive revaccineret.

I næste fase forventes det, at man vil vaccinere de 65-85 årige samt personer under 65 år, som er i øget risiko. Her vil man også revaccinere personalet i sundheds-, social- og ældresektoren. Styrelsen har endnu ikke fastlagt en tidsplan, men har meldt ud af det vil blive i efteråret 2021. De har dog ikke konkretiseret, hvilke faggrupper tilbuddet dækker.

 Du kan læse mere her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning