Ny ferieregel for farmakonomer i det offentlige: uafholdt ferie kan overføres

Er du ansat i det offentlige, og har du uafholdt ferie, som du ikke kunne nå at bruge? Så er der godt nyt: Farmakonomer og øvrige ansatte i sundhedsvæsenet og i ældreplejen kan nu ekstraordinært overføre eventuelle feriepukler til næste år.

Det fremgår af en ny bekendtgørelse fra Beskæftigelsesministeriet. Målet er at de ansatte i sundhedsvæsenet får mulighed for at gemme ferieafholdelsen til et senere tidspunkt og på den måde samtidig være med til at løfte i flok med kollegerne hen over julen i en ekstraordinært presset situation med COVID-19 og mangel på personale.

På grund af de aktuelle kæmpe kapacitetsproblemer på sygehuse, i ældreplejen og på plejehjem, har beskæftigelsesministeren netop ændret i de ferieregler, der handler om medarbejdernes mulighed for at overføre ferie fra ét ferieår til det næste.

Bekendtgørelse giver mulighed for, at medarbejdere på sygehuse, i ældreplejen og på plejehjem får lov til at skubbe den ferie, der ellers skulle afholdes her inden den 31. december.

Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) forklarer det således:

 - Helt præcist handler de nye regler om at udvide bestemmelserne for feriehindringer. Hidtil har eksempelvis sygdom været en feriehindring – hvilket betyder, at hvis man er forhindret i at afholde minimum fire ugers ferie på grund af sygdom, så har man lov at overføre de resterende feriedage til næste år.

Nu er denne regel udvidet.

Derfor har ansatte i det regionale og kommunale sundhedsvæsen samt i hjemmeplejen, ældreplejen og på plejehjem lov at overføre ferie, hvis ens arbejde er nødvendigt for den offentlige sikkerhed og sundhed.

 

Nye regler for overførsel af ferie

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om feriehindringer

I § 2, stk. 1, indsættes: mulighed for at overføre ferie, skal udvides til at omfatte medarbejde der skal udføre ”…nødvendigt arbejde af hensyn til den offentlige sikkerhed og sundhed inden for det regionale og kommunale sundhedsvæsen samt i hjemmeplejen og på plejehjem under helt ekstraordinære omstændigheder, når en sygdom er kategoriseret som samfundskritisk efter epidemilovens § 2, stk. 6."

COLOURBOX18061444 (1)

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning