Onkel Dillermand, hæmoride-creme og nudist-spa var på menuen til medlemsarrangement

700 medlemmer af Farmakonomforeningen fik tirsdag 23. februar rørt lattermusklerne, da den jyske standupper Mark Le Fêvre gav den gas online hjemme fra sit overbetalte hus i det københavnske – han kunne med egne ord have købt hele Lolland for en femtedel af prisen.

Intet mindre end 700 medlemmer af Farmakonomforeningen havde logget ind, da foreningen tirsdag 23. februar om aftenen bød på det første af i alt tre online-medlemsarrangementer i første halvdel af 2021.

På scenen – eller rettere hjemme foran sit kamera – stod komikeren Mark Le Fêvre. Forinden blev medlemmerne budt velkommen af formand Ann-Mari Grønbæk. Herefter blev der afviklet en online kahoot-quiz, som næsten alle deltog i via deres mobiltelefoner.


Formand Ann-Mari Grønbæk bød velkommen til quiz og aftenens muntre show.

Wasabi eller Paracetamol
Quizzen bød på spørgsmål som: Hvad hedder det virksomme stof i Pamol? Svaret var Paracetamol – og ikke muligheder som ibuprofen eller wasabi! Der var dog nogle af spørgsmålene om Farmakonomforeningen, som det kneb lidt med. Således mente et lille flertal, at foreningens sekretariat ligger i København K. Det er ikke tilfældet længere, da foreningen nu har til huse lidt vest for København i Olsen Bandens Valby.


Det væltede ind med medlemmer i quizzen, som nåede op på ca. 650 deltagere.

238 af quizdeltagerne kendte varenummeret på Femicept, og så var de fleste med på, at man som medlem kan invitere formanden med til et online-farmakonommøde – og ikke en strikkeaften eller gaming. Om end vi da kunne overveje i foreningen at lade os inspirere til alternative medlemsarrangementer!

Vinderen blev medlem Sabina Sørensen, der havde kaldt sin profil for ”Hvalen”. Dermed var medlemmerne varmet op, før Mark Le Fêvre tændte kameraet og gik på skærmen.

Onkel D.
Trods den noget specielle situation, hvor han skulle optræde uden publikum – herunder den manglende umiddelbare respons i form af publikums latter – formåede han åbenlyst at få smilene og grinene frem derhjemme hos tilskuerne.
Emnerne for showet spændte bredt. Vi fik historien om fodboldkammeraten, der var sprunget ud som homoseksuel – men ikke fandt Mark attraktiv til komikerens store forargelse. Vi fik også historien om, hvordan DR’s store tv-succes John Dillermand havde ført til, at Mark – iført rød og hvidstribet bluse – havde fået tilnavnet onkel Dillermand i niecens børnehave.

Honning eller leverpostej mod hæmoride
Hvor meget man skulle lægge til og trække fra i forhold til historiernes sandhedsværdi var op til den enkelte tilhører. Særligt en historie fyldte meget – nemlig komikerens oplevelse med at have en hæmoride. På nettet havde han fået gode og velmenende råd om enten at smøre sig med honning – eller leverpostej – på det udsatte sted. Begge dele skulle angiveligt virke. I hvert fald ifølge ophavspersonerne til de "gode" råd.

Kål-uheld i boxershorts
Herefter fik vi en historie, som det igen var svært at vurdere sandfærdighedsgraden af, men Le Fêvre fortalte, hvordan han var blevet genkendt af personalet på et apotek, da han skulle købe midlet mod hæmoriden. De ville have en selfie med ham, som efterfølgende skulle være blevet delt på et socialt medie. Det førte til flere forargede reaktioner fra farmakonom-medlemmerne i chatten, som var åben under showet. Komikeren smilte af det og lod det svæve i det uvisse, hvor vidt han havde smurt tykt på eller ej.


Det var til tider svært at gennemskue sandhedsprocenten i Mark Le Fêvres underholdende og ofte pinlige historier.

Vi nåede også at runde, hvorvidt det er fedt, når ens mor har skrevet ens navn i et par boxershorts, når man går i 1.g., er med en date hjemme, har et lille uheld på grund af for meget kål til aftensmaden i det sønderjyske og må smide de skidne boxershorts ud af badeværelsesvinduet – hvorefter naboen dukker op med dem i hånden.

Ros helt fra Klaksvik
Som afslutning fik vi historien om, hvordan det forløber, når man – Mark – vil fri til sin kæreste på et spasted i Tyskland, der viser sig at være et nudist-spasted. Den historie fik nogle af tilhørerne til at efterspørge navn og adresse på spastedet! Så måske der venter nogle partnere et lille gavekort til spaophold i Tyskland til fødselsdag eller jul i år.

Efter lidt mere end en forrygende halv time i selskab med Mark Le Fêvre takkede formand Ann-Mari Grønbæk for en hyggelig aften.

De efterfølgende kommentarer på Facebook fra medlemmerne viser også, at mange havde haft en herlig aften:

”I Klaksvík på Færøerne så og grinte vi også. Livlig fantasi og god underholdning” 
”Virkelig godt arrangement! han var fantastisk sjov”
”Tusind tak for i aften. Super godt arrangement”
”Super show - næsten som at være i rummet sammen med Mark - tak til initiativtageren”.

Online-arrangementerne fortsætter torsdag 25. marts, hvor sundhedseksperten Chris MacDonald holder foredrag. Han efterfølges af farmaceut Anette Sams, der mandag 26. april vil holde et oplæg om sukker og sundhed. Du kan læse mere om de to arrangementer her, hvor du også kan tilmelde dig. Arrangementerne er gratis og kun for medlemmer af Farmakonomforeningen.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning