Vaccinestop mens bivirkninger undersøges

Vaccination med AstraZenecas COVID-vaccine er sat på hold mens danske og europæiske lægemiddelmyndigheder undersøger mulige bivirkninger.

COLOURBOX48697209

Der er blevet iværksat en undersøgelse af AstraZeneca-vaccinen efter tilfælde, hvor borgere har fået blodpropper relativt kort tid efter, at de er blevet vaccineret. De tidsmæssige sammenfald gør det vigtigt at undersøge omstændighederne nærmere. I Danmark er der blevet indberettet ét dødsfald som følge af blodpropper.

Farmakonomforeningens formand Ann-Mari Grønbæk siger om vaccinestoppet:

- I Farmakonomforeningen holder vi løbende øje med vaccineudrulningen, og hvad den betyder for landets farmakonomer. Vi har netop udsendt et nyhedsbrev om en række af de spørgsmål om praktiske forhold i forhold til vacciner, som vi møder i medlemsrådgivningen. Vi vil fortsætte med at informere så bredt, vi kan, efterhånden som vi får de nødvendige informationer.

Ann-Mari Grønbæk fortsætter:

 - Det er jo en del af farmakonomers grundfaglighed, at lægemiddelsikkerheden skal være i orden. Så som faggruppe har vi jo forståelse for baggrunden, selvom vi selvfølgelig hver især gør os nogle tanker om, hvad forsinkelserne betyder, både for vores arbejdsliv og for vores privatliv. Det er kun naturligt, slutter hun.Du kan læse hele meddelelsen fra Lægemiddelstyrelsen her

 

AstraZeneca vaccinen er nu taget helt ud af den seneste opdatering af den landsdækkende vaccineplan.

 

Du kan se den opdaterede plan her

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning