Tjek din markedsværdi

Som medlem af Farmakonomforeningen fik du i januar tilsendt en lønstatistik. Den er et godt redskab, når du skal forhandle løn og ansættelsesvilkår, eller hvis du overvejer at søge nyt job. Lønstatistikken er et medlemsgode, og du kan genfinde den ved at logge ind på Min Side.

En lønstatistik er altid tilbageskuende, for lønstatistikken er baseret på den løn medlemmerne rent faktisk har fået udbetalt. For at kunne sammenligne år for år bliver lønstatistikken lavet på baggrund af lønningerne fra september måned.

Gode råd til lønforhandlingen

Lønstatistikken er mere end bare tal. Den byder også på en række gode råd til lønforhandlingen. Det kan være interessant i forhold til din nuværende ansættelse, fordi det kan hjælpe dig, når du skal tale om lønforbedringer eller andre former for aflønning.

 

Find Lønstatistikken her

 

Sammenlign mellem sektorer

Med statistikken ved hånden kan du nemt sammen­ligne din egen løn med andre farmakonomers både inden for samme sektor, i forhold til jobfunktioner og inden for andre sektorer. Ved de forskellige løntabeller er der nemlig forklaringer, der fortæller, hvad du skal være opmærksom på. Når man sammenligner mellem forskellige sektorer, er der flere ting at tage højde for. Det gælder eksempelvis arbejdstid. Den er derfor også god at skele til, hvis du overvejer at skifte sektor og forud for en lønforhandling i en ny sektor. Én ting er, at man måske ved hvordan lønniveauet er på den arbejdsplads, man kommer fra, men lønstatistikken kan hjælpe dig til at se, hvordan det større billede ser ud.

Husk altid at forhandle løn før du siger ja til nyt job

Der er altid mange faktorer at tage højde for, når man overvejer at skifte job. Inden du siger ja til et jobtilbud, er det dog altid vigtigt, at du husker at forhandle lønnen på plads først.

Du kan også altid ringe ind til sekretariatet og få hjælp og sparring til din lønforhandling, eller til at finde de rigtige løntal til dig i lønstatistikken, hvis du ønsker det.

Mønter Stablet

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning