VIGTIG information om feriemidler i din e-boks

Har du været ansat på privat apotek i hele eller dele af perioden 1. september 2019 til 31. august 2020? I så fald bedes du læse nyheden her meget nøje. Så er der nemlig kommet en vigtig anmodning i din e-boks!

Det handler om ændring i indbetalte feriemidler for perioden 1. september 2019 – 31. august 2020 (indefrysningsperioden).

Der er indbetalt 15 % i indefrosne feriemidler for alle farmakonomer og farmakonomelever, der har været ansat på privat apotek i hele eller dele af den ovennævnte periode. Procentsatsen skal rettelig være 12,5 %.

Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler (Fonden) har meddelt Apotekerforeningens Lønadministration, at der alene må indberettes 12,5 % i feriepenge for indefrysningsperioden. Det svarer til 5 ugers ferie. Som ansat på privat apotek har du 6 ugers ferie, og der er derfor blevet indbetalt 15 % til indefrysning. Det er sket i fuld forståelse med Farmakonomforeningen og Pharmadanmark, men skal nu ændres, da Fonden ikke vil modtage mere end 12,5 %. De sidste 2,5 % skal derfor i stedet udbetales direkte til dig fra Apotekerforeningen.


Hvad betyder det for dig?
Hvis du er omfattet har du fået en oversigt i din e-Boks fra Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler. På den oversigt kan du se beregningsgrundlaget for dine feriepenge og rettelsen på 2,5 procentpoint (fra 15 til 12,5 %).

Det er vigtigt, at du selv godkender og giver tilladelse til denne rettelse. Det fremgår af brevet, hvordan du gør det.

Når du har godkendt rettelsen, vil Fonden tilbagebetale 2,5 % af de feriemidler, du har fået indbetalt, til Lønadministrationen. Lønadministrationen vil herefter udbetale pengene videre til dig.

Du mister ikke nogen penge ved denne rettelse. Dog kan der på grund af dine egne skatteforhold være en mindre difference, da der er tale om to forskellige indkomstår som grundlag for beregningen.

Særligt for dig der har fået udbetalt et beløb fra dine indefrosne feriemidler
Hvis du har fået udbetalt dine feriemidler helt eller delvist, er der muligvis ikke så mange penge tilbage på din indefrosne feriekonto, at Fonden kan tilbagebetale 2,5 %.

Hvis det er tilfældet, vil det fremgå af den oversigt, du får i e-Boks fra Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler. Du vil så skulle overføre et beløb til Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler.

Du skal foretage dig følgende:

  1. Acceptere rettelsen af dine feriepenge, når den kommer i din e-Boks
  2. Du får derefter udbetalt beløbet svarende til 2,5 % fra Apotekerforeningen
  3. Du skal herefter betale opkrævningen fra Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler


Vær opmærksom på mulige skattemæssige konsekvenser
Fonden sørger for at ændre dine skatteoplysninger i forbindelse med tilbagebetalingen. Du skal derfor ikke selv kontakte Skattestyrelsen for dette. Apotekerforeningen sørger ligeledes for, at der bliver betalt skat af de 2,5 % du får udbetalt nu. Men du skal være opmærksom på, at rettelsen vil betyde en ændring af din indtægt for både 2021, hvor du har fået udbetalt de indefrosne feriemidler, og for 2022, hvor du nu får udbetalt 2,5% af de indefrosne feriemidler. Du skal derfor overveje, om det giver anledning til, at du ændrer dine oplysninger hos SKAT.

Du skal ligeledes kontakte SKAT, hvis du er i tvivl, om du er beskattet korrekt.

 

Vi er klar over, at dette er generende og kan virke omstændigt, men det har desværre ikke været muligt at få Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler til at acceptere en anden løsning.

Vi opfordrer kraftigt til at følge instruksen fra Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler, når du får den i din e-Boks, da det ellers kan få økonomiske konsekvenser for dig.


Du kan læse mere om ændringerne på Apotekerforeningens Medlemsnet.

Hvis du har spørgsmål til beregning af dine feriemidler eller udbetalingen af de 2,5 %, kan du kontakte Apotekerforeningens Lønadministration på telefon 33 76 76 00.

Hvis du har spørgsmål til den beregning, du får tilsendt fra Fonden for Lønmodtagernes Feriemidler, kan du kontakte dem på telefon 70 11 41 00 eller via kontaktformularen på www.borger.dk/feriemidler.

Eboks

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning