Festlig fejring - Dimission 2023!

Det er en del af forløsningen, når man har klaret sine eksamener og er færdig med en uddannelse, at det bliver markeret. Og årgang 2023 har i særlig grad fortjent at blive fejret efter alt det, de har været igennem med corona.

Fredag var en stor festdag på Farmakonomskolen, hvor stolte, nyuddannede farmakonomer kunne tage imod klapsalver og tillykkebrev fra rektor Lotte Fonnesbæk. Efter selve dimissionen stod formand Ann-Mari Grønbæk klar til at uddele de smukke farmakonomemblemer til de nyuddannede medlemmer. 

Dimissionen bød, traditionen tro, på flere taler. Sara Seyed er nyuddannet farmakonom fra Glostrup Apotek og afgående formand for elevrådet. Sara holdt en fantastisk tale til hendes medstuderende, hvor hun på den ene side så tilbage på den første tid som elev "med sommerfugle i maven" - og på anden side så frem - og talte om hvordan farmakonomer gør en forskel, der hvor de er. 

Sara Seyed
Sara Seyed er nyuddannet farmakonom fra Glostrup Apotek og afgående formand for elevrådet.

Vi farmakonomer gør en kæmpe forskel pga. vores værdifulde evner og faglighed. På en tur til Færøerne blev jeg meget fascineret over at se, hvilken betydning farmakonomerne gør for patient- og medicinsikkerheden.

Sara Seyed nyuddannet farmakonom, Glostrup apotek

Stor ros til Farmakonomskolen og lærerne

Sara Seyed fortalte også om det særlige fællesskab eleverne på Pharmakon får med hinanden. Her oplever eleverne hinandens sejre og nedture, og de forstår hinandens frustrationer - defor binder de nogle særlig bånd og skaber et stærkt fællesskab.

Sara rettede også en særlig tak til Farmakonomskolen, der arbejder benhårdt for at få alt til at gå op i en højere enhed:

- Skoletiden under corona med online-undervisning og mindre socialt samvær var meget hård. Man havde til tider lyst til at give op. Men se os nu, vi er nået så langt - takket være de seje og dygtige lærere, der kæmpede bravt. De skal have stor ros. 

Emblemer (1)
Farmakonomforeningens emblemer

Fælleskabet strækker sig længere end elevtiden

Sara Seyed understregede i sin tale, hvilket ansvar de nyuddannede farmakonomer har:

- Apoteksarbejdet har lært mig, at arbejdstempoet er hurtigt, og at arbejdsmiljøet til tider kan være udfordret. Men jeg har også indset, at man selv er med til at skabe den arbejdsplads, man gerne vil have. Så til alle jer færdiguddannede vil jeg bede jer om at få indflydelse på jeres arbejdsplads, hold jer ikke tilbage - efterspørg ansvarsområder, som giver jer faglige og personlige udviklingsmuligheder.

Det handler ifølge Sara om at tage ansvar og se tingene i et større perspektiv: 

- Jeg vil bede alle jer medstuderende om at huske at tage ansvar for de studerendes oplæring og trivsel. Det er meget afgørende for deres arbejdsmiljø og for deres vej til at blive færdiguddannet. Vi er nu færdiguddannede farmakonomer. Den viden og værdier vi har tilegnet os de sidste tre år, spiller en vigtig rolle. Det er vores ansvar, at gå ud i samfundet og gøre det bedste vi kan. At gøre en forskel. 

Der er et stigende behov for farmakonomer i samfundet.

Sara Seyed nyuddannet farmakonom, Glostrup apotek

Sara Seyed takkede i sin tale Farmakonomforeningen og Farmakonomskolen for at være omstillingsparate og for arbejdet med farmakonomuddannelsens fortsatte udvikling: 

- Takket være jer, er der flere mennesker, der har fået øjnene op for vores stilling - og de kvalifikationer vi har. 

Brændende platform 

Farmakonomuddannelsens rektor, Lotte Fonnesbæk, slog i sin tale til dimittenderne fast, at de nye farmakonomer kommer ud til en brændende platform:

- Sundhedsvæsenet er presset mange steder, og derfor er jeres faglighed vigtig. Jeg håber, at i vil tage udfordringerne op. Vi håber, at I vil møde arbejdslivet med oprejst pande - og at I igennem uddannelsen har opbygget et godt kompas til at lede jer videre i livet.

I skal skabe fremtidens sundshedsvæsen. Jeg håber, at I vil møde arbejdslivet med oprejst pande - og at I igennem uddannelsen har opbygget et godt kompas til at lede jer videre igennem livet.

Lotte Fonnesbæk Rektor Farmakonomskolen

Lotte Fonnesbæk adresserede også de helt ekstraordinære omstændigheder den sidste elevtid var foregået under:

- I har oplevet mange specielle ting, herunder hjemsendelse og omskiftelige retningslinjer. I har været med til at løfte en virkelig vigtig samfundsopgave, og været tilgængelige i en tid, hvor Danmark var lukket ned pga. corona. Jer der er tilbage, er virkelig seje - det er godt gået!

Dimissionen bød også på musik og mulighed for fællessang. Og meget passende var det to evergreens og en nyere ballade, der gjaldede ud af højtalerne: De smukke unge mennesker af Kim Larsen, Danmark af Shu-bi-dua og Flyvende Faduma af Tobias Rahim.

Der er behov for flere hænder og hoveder – og det kommer I med!

Farmakonomforeningen var også til stede til dimissionen og uddelte blandt andet emblemer til de dimittender, som er medlemmer af foreningen. Derudover hilste vores formand Ann-Mari Grønbæk også på de færdiguddannede. Du kan se Ann-Mari Grønbæks video-hilsen til de nyuddannede farmakonomer herunder.

For at se denne video skal du acceptere marketing-cookies


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning