Farmakonomer kan blive optaget på kandidatuddannelse

Det var intet mindre end breaking news formand Ann-Mari Grønbæk kunne præsentere på Farmakonomforeningens kongres, hvor hun fortalte, at optagelseskontoret på SDU har besluttet, at farmakonomer fremover kan blive optaget på kandidatuddannelsen i Data Science.

Image00002

Uddannelsen har en fagretning målrettet sundhedsfaglige studerende, der kan være meget relevant for farmakonomer, der ønsker at arbejde med sundhedsdata.
- Vores uddannelse har været en slags dead end, hvor man havde svært ved at læse videre, fortæller hun.
- Derfor er det dejligt, at der med den her beslutning fra SDU åbner sig nye muligheder for landets farmakonomer.

Fra SDU lyder det, at kandidatuddannelsen i Data Science på få år er blevet en af universitetets mest populære uddannelser – blandt andet fordi de studerende bliver meget attraktive for mange forskellige arbejdsgivere efter de to års studier.

Der er brug for dataanalytikere
I en stadig mere digital verden bliver alt nemlig omdannet til data. Men for at bruge dem kræver det et særligt overblik. Det er kandidatuddannelsen med til at uddanne til.

Du kan læse mere om kandidatuddannelsen i Data Science her


Farmakonomuddannelsen i fremtiden
Arbejdet med at lave en ny farmakonomuddannelse er fortsat i fuld gang. Selvom farmakonomuddannelsen er både god og populær og i flere år har haft rekordoptag, så er der brug or at kunne uddanne flere farmakonomer. Samtidig passer uddannelsen ikke rigtig til alle aftagergrupperne, og passer heller ikke helt ind i resten af det ordinære uddannelsessystem. Lige nu er uddannelsen af Akkrediteringsinstitutionen vurderet til at være på niveau 6, svarende til professionsbachelorniveau. At selve uddannelsen får det egentlige bachelorstempel vil betyde, at det ikke er en særlig begivenhed, når dørene til en kandidatuddannelse åbner sig, for så vil uddannelsen være direkte adgangsgivende i sig selv.

Du kan læse mere om arbejdet med uddannelsen her

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning