Husk at bruge Lokal løn midler på privat apotek

Som en del af overenskomsten på privat apoteker er der afsat penge til lokal løn. På hvert apotek sættes der hver måned 1.700 kr. af pr. fuldtidsansat pr. måned til en lokal lønpulje. Men det er ikke alle, pengene der bliver brugt.

COLOURBOX56974470

Meningen er at tillidsrepræsentanten og apotekeren aftaler, hvordan apoteket skal fordele tillæg fra lokallønspuljen. Hvis apoteket ikke har en tillidsrepræsentant, uddeler apotekeren selv tillæggene – og det er endnu en god grund til at få valgt en tillidsrepræsentant, hvis I ikke har en.

Sådan vælger I en tillidsrepræsentant 


Uforbrugte penge bortfalder
Hvert år er der mange apoteker rundt om i landet, hvor den store krukke med lokal løn midler samler støv. Faktisk har mange af landets apoteker ubrugte midler stående. Og ordningen er skruet sammen sådan, at hvis der den 1. marts står mere end 250 procent af den månedlige tildeling – eller maks. 75.000 kr. - så bliver midlerne tilbageholdt til fordeling mellem overenskomstparterne, og kommer altså ikke farmakonomerne på det pågældende apotek til gavn. På den måde går farmakonomerne glip af lønmidlerne, hvis ikke der på apoteket bliver lavet en plan for fordeling. Apotekeren har heller ikke gavn af at pengene bliver stående ufordelt, da de ikke er til rådighed eller kan bruges til andet formål.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at midlerne i lokallønspuljen bliver brugt – det er penge som i forvejen er tildelt apoteket pr omregnet fuldtidsfarmakonom, og pengene bør komme farmakonomerne på arbejdspladsen til gavn.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning