Sådan får du indflydelse som elev

Vil du gøre en forskel for farmakonomeleverne rundt om på alle landets apoteker? - Så stil op til elevbestyrelsen på elevweekenden i marts! Hør Sandra fra den nuværende bestyrelse fortælle om arbejdet.

Elevbestyrelse
Elevbestyrelsen i gang med at planlægge elevweekend.

Til elevweekenden i marts skal der vælges en ny elevbestyrelse - måske det er noget for dig?

Det er både sjovt og spændende at blive valgt til elevbestyrelsen. For som en del af elevbestyrelsen gør du en forskel for alle farmakonomelever, og du får indflydelse i DIN fagforening. Samtidig kan elevbestyrelsen også gro nye venskaber, et bredere netværk – og ikke mindst give dig erfaringer, som du kan bruge videre i arbejdslivet.

Gør en forskel for eleverne
Sandra Christiansen har siddet i elevbestyrelsen i halvandet år - siden marts som formand. Hun står gerne på mål for at love, at elevbestyrelsesarbejdet er givende;

- Fagforeningsarbejdet er enormt vigtigt, og elevbestyrelsen arbejder sammen med resten af foreningen på at forbedre farmakonomelevernes vilkår på apotekerne. Eleverne er fremtiden, så det er vigtigt de bliver prioriteret.

Du kan både stille op som bestyrelsesmedlem eller som formand for elevbestyrelsen, og du behøver ikke have tidligere erfaringer med bestyrelsesarbejde for at blive medlem - det skal du nok få lært, siger Sandra;

- Jeg havde ingen erfaring, inden jeg gik ind i elevbestyrelsesarbejdet - men jeg har fået hjælp undervejs, og det er rimelig let at tilgå.

Som en del af bestyrelsen lærer du, hvordan organisationer fungerer, og hvordan beslutninger bliver taget. Erfaringer som du kan tage med dig videre. Og på det personlige plan er elvbestyrelsesarbejdet en indgangsbillet til udvikling;

- Jeg lærer rigtig meget om mig selv, og hvordan jeg fungerer i en organisatorisk sammenhæng. Derudover har jeg været med til at gennemføre vigtige punkter.

Vær med til at planlægge elevweekenden
Elevbestyrelsen er også med til at forme arrangementer for eleverne, og du skal som en del af elevbestyrelsen være med til at arrangere elevweekenden, som afholdes hvert år i marts måned.

I vinterhalvåret fylder planlægningen af elevweekenden derfor meget. Elevweekenden er nemlig en vigtig indgang til det faglige fællesskab med en god blanding af oplæg, fest og faglig inspiration;

- Elevweekenden er det FEDESTE arrangement. Det bliver sjovt og lidt anderledes end de sidste år, fordi vi har ændret på formen og givet mere plads til fx. messen.

Og med den årlige elevweekend og det løbende arbejde i elevbestyrelsen er der også et stort socialt element. Elevbestyrelsesarbejdet er nemlig en indgangsbillet til et givende fællesskab og nye venskaber, slutter Sandra.

Til slut har vi kun at sige;

- Stil op, stil op, stil op – elevbestyrelsen og Farmakonomforeningen har brug for dig!

OM ELEVBESTYRELSEN I FARMAKONOMFORENINGEN

  • Elevweekenden er generalforsamling for elevsektionen i Farmakonomforeningen, og her skal der vælges nye medlemmer til elevbestyrelsen.
  • Elevbestyrelsen består af en formand og 5 bestyrelsesmedlemmer
  • Formanden for elevbestyrelsen sidder også i foreningens hovedbestyrelse.
  • Der holdes cirka fire årlige møder i elevbestyrelsen, hvor bestyrelsen samles og taler sammen. Nogle af møderne kan foregå virtuelt, og du er som medlem af bestyrelsen med til at fastsætte mødedatoerne.
  • Hvis du gerne vil stille op, melder du det bare på elevweekenden, når der skal ske valg. Du behøver ikke at lave stillerliste.
  • Hvis du overvejer at stille op, men er lidt i tvivl, så skriv endelig til medlemmerne af elevbestyrelsen. Du finder deres kontaktoplysninger her. Du kan også skrive til bestyrelsen på elevgruppen på Facebook - find gruppen her.
  • Du kan læse mere om elevbestyrelsen i en pjece lige her.

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning