Tøv ikke – stil op!

Regionsformand Åse Nissen er blevet sat i stævn, for at fortælle lidt om, hvad det giver både fagligt og personligt at have en central politisk rolle i foreningen.

Åse Til Miniinterview
Åse Nissen har været aktiv i foreningens bestyrelser i mange år. I dag er hun regionsformand i Region Syddanmark.

Hvorfor skal man stille op som kredsformand?
Kredsformandsrollen er indgangen til to fantastiske fællesskaber; Du bliver en del af hovedbestyrelsen i foreningen, og du bliver en del af kredsbestyrelsen. I hovedbestyrelsen sidder man med om ”det store bord” og er med, når de store beslutninger skal tages. I kredsbestyrelsen er man fundamentet i det lokale farmakonomfællesskab og står for at lave spændende medlemsarrangementer. Som kredsformand er du dermed med til at sætte retningen for foreningen både lokalt og centralt. Udover at du gør en kæmpe forskel for farmakonomerne, så udvikler du dig også virkelig i den rolle – for med ansvar og opgaver følger både personlig og faglig udvikling.

Du stopper som politisk aktiv i foreningen til valget, hvor du ikke genopstiller. Hvorfor nu – og hvad tager du med dig videre?
Jeg har været politisk aktiv i foreningen i rigtig mange år, senest hele 8 år som regionsformand i Region Syddanmark. Jeg synes, at jeg har fået så meget ud af det og har taget min tørn. Nu er det tid til nye kræfter – og det passer godt nu, så en ny kredsformand kan kickstarte arbejdet i den nye Kreds Syddanmark.

Det er dog også med en vis portion vemod, at jeg har valgt ikke at genopstille til den lokale bestyrelse. For det at have en central rolle i foreningen som regionsformand har simpelthen givet mig så meget med i bagagen. Jeg har udviklet mig rigtig meget! Gennem bestyrelsesuddannelse, buddyordninger (hvor bestyrelsesmedlemmerne sidemandsoplærer og sparrer med hinanden, red.) og god forberedelse er jeg altid blevet klædt godt på til at skulle varetage opgaverne både lokalt og i hovedbestyrelsen.

Jeg er vokset i rollen og har set det som et stort privilegium at have så meget indflydelse og ansvar. Jeg kan se, at de ting, jeg er kommet med input til eller har været med til at beslutte, er blevet til noget og har rykket foreningen i en positiv retning. Jeg må indrømme, at det er fedt at se!

Hvis du skal give et god råd til dem, som overvejer det – hvad skulle det så være?
Farmakonomforeningen har brug for ildsjæle, som har lyst til at gøre en forskel for medlemmerne, faget og standen. Hvis du har lysten og engagementet, så stil endelig op! Du bliver klædt godt på til rollen, og du føler også sjældent, at du er alene i rollen – for du har altid kredsbestyrelsen og hovedbestyrelsen at vende ting med.

Det er næsten altid, at jeg går helt høj hjem, når jeg har været til møde i hovedbestyrelsen eller i kredsbestyrelsen. Man er med, hvor det sker – og det giver bare energi! Så mit råd til jer, der overvejer at stille op, er, at hvis du har lysten og ikke mindst tiden til det, så tøv ikke - stil op. Det kan virkelig anbefales!


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning