Farmakonombanko trak fulde huse i den mørke decemberaften

For første gang holdt Farmakonomforeningen et fælles bankospil for alle medlemmer på tværs af landet. Mere end 400 medlemmer var tilmeldt, og der blev julehygget, sunget og råbt banko – nogle gange i utide – til den helt store julestjerne. - Vi var ikke sammen fysisk, men jeg oplevede både hygge og samhørighed på tværs af hele landet, mens medlemmerne sad og fyldte på pladerne og skrålede med på sangene, siger formand Ann-Mari Grønbæk.

Julebanko AMG Og Amin
Formand Ann-Mari Grønbæk og bankovært Amin Jensen til årets julebanko i Farmakonomforeningen

Scenen er sat. Mens decembers mørke og kulde omslutter Pharmakon i periferien af Hillerød torsdag 3. december, er der indenfor masser af varme, julehygge og ikke mindst kommandocentralen for online-julebanko i Farmakonomforeningen. Vært er komikeren og altmuligmanden Amin Jensen. Deltagerne er over 400 tilmeldte farmakonomer, som sidder derhjemme foran skærmen.


Før det går løs. Der øves, og teknikken bliver testet.

Før der tændes for kameraet, og spillet går i gang, sætter formand Ann-Mari Grønbæk ord på, hvorfor det særligt i år er vigtigt med begivenheder som denne:

- Jeg synes, at det er vigtigt, at vi som fagforening for farmakonomerne – især i dette svære år – for første gang på tværs af hele landet bidrager til, at man kan komme i julestemning en mørk torsdag aften i december. De fleste julefrokoster er aflyst, og julen kommer nok heller ikke til at være helt, som den plejer, siger Ann-Mari.

Samlet på apoteket
Foreningens formand ringer med klokken, når der bliver meldt banko ind fra deltagerne. En del nissehuer pryder skærmene rundt omkring i bankostuerne landet over og er sammen med de mange musikalske indslag og quizzer undervejs med til at løfte julestemningen.

- 34. 70. 23. Og 88, lyder det fra Amin Jensen, mens hans musikalske medhjælper Søren Sebber Larsen spiller på keyboard.

Flere steder sidder kolleger sammen på arbejdspladsen og deltager. Andre sidder derhjemme i den lune stue omgivet af børn, ægtefælle eller hund.


Fra hele landet deltog medlemmer af Farmakonomforeningen i online-julebanko.

Gør som på Tinder
Det er tid til aftenens første musikalske indslag. Amin Jensen bryder ud i sang. Det er ”Shallow” med Lady Gaga og Bradley Cooper. Der skal gættes årstal for sangen i chatten, som styres af medarbejdere fra Farmakonomforeningens sekretariat.

Bankospillet fortsætter. Og der er banko – rækken fuld. Det er Skive Løve Apotek, der er igennem.

- Sæt kameraet på – ligesom, når I er på Tinder, siger Amin Jensen med et smørret smil.


Spillet er i gang - der råbes tal op, spilles og deles gaver ud.

Tallene stemmer. De fem deltagere fra Skive Løve Apotek kan se frem til at få tilsendt præmien. Præmierne i spillet består af chokolade, vin og lækre julespecialiteter.

Flere af de musikalske indslag lægger op til fællessang. Lige fra ”På loftet sidder nissen” og til ”Der er noget galt i Danmark”. På forbløffende vis rammer Amin Jensen og Søren Sebber Larsens vokaler flere gange meget tæt på de originale kunstneres. Hyggen breder sig i studiet – og tydeligvis også bag skærmene ude i landet. Der er både brede smil, men også koncentrerede ansigter, når spillet er i gang. Banko er en seriøs ”sport”.

Det var kærestens skyld
Et par gange lige efter hinanden bliver der meldt banko for hurtigt – tallene stemmer ikke. Og spillet genoptages. På et tidspunkt er det vist nok kæresten til et medlem, der er skyld i den for hurtige udmelding.

- Er I stangstive derude? spørger Amin Jensen bramfrit og morer sig over de lidt for hurtige udmeldinger fra deltagerne.

I pausen sørger nogle medlemmer selv for underholdningen ved at slå mikrofonerne til og få samlet op på gamle dage gennem det fælles videolink til bankospillet.

Spillet genoptages. Og midt i ”Kender I den om Rudolf” er Fredensborg Apotek på banen og har banko på rækken. Da klokken er 20.57 istemmer Amin Jensen aftenens sidste sang af Tom Jones. Bankospillet i Farmakonomforeningen 2020 er omme. 24 vindere rigere, om man vil. Amin Jensen navigerede som styrmand online-bankoshowet sikkert i havn gennem halvanden time med god assistance fra Farmakonomforeningens udsendte medarbejdere og formand.


Amin Jensens evner som smørtenor fornægter sig ikke.

Samhørighed på tværs af landet
Ann-Mari Grønbæk er en meget glad formand, da bankospillet er vel overstået.

- Det var en stor en fornøjelse at se de utroligt mange og glade medlemmer, som deltog i bankospillet og var meget aktive under sang og musikquiz. Vi var ikke sammen fysisk, men jeg oplevede både hygge og samhørighed på tværs af hele landet - og så langt østpå som Bornholm, mens medlemmerne sad og fyldte på pladerne og skrålede med på sangene, siger Ann-Mari Grønbæk.

På det sociale medie Instagram har en del medlemmer lagt fotos op af deres bankostuer. De kan ses ved at søge på #farmakonombanko på Instagram.


Under #farmakonombanko kan du se kolleger fra hele landet, som har lagt egne fotos fra julebankospillet op på Instagram.

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning