Findes der fælles corona-retningslinjer for privat apotek?

Apotekerne kan som selvstændige erhvervsdrivende indrette deres egne forretninger. Under corona-krisen giver det tydelige forskelle. Nogle steder er der plexiglas-beskyttelse ved kassen, mens andre hverken har dét eller begrænsninger på, hvor mange der kan komme ind ad gangen.

Håndsprit

Apotekerne er selvstændige – men politikerne har skærpet reglerne
Det har givet bekymrede henvendelser fra nogle farmakonomer. I Farmakonomforeningen forstår vi godt ønsket om retningslinjer om beskyttelse af såvel personalet som borgerne på apotekerne. Men apotekerne har indenfor lovens rammer, overenskomsten og ansættelseskontrakterne fuld ledelsesret. Det betyder, at der i teorien er ca. 200 forskellige måder at gøre det på. Men Farmakonomforeningen, Danmarks Apotekerforening og PharmaDanmark er gået sammen om en række tydelige anbefalinger – og politikerne har i forbindelse med coronakrisen også vedtaget regler om gulvareral pr kunde, og mulighed for at både ansatte og borgere har adgang til håndsprit.

Foreningerne har klare anbefalinger – og de er meldt tydeligt ud
Anbefalingerne lyder blandt andet på at sikre afstand mellem kunderne, mellem kunderne og personalet og at de ansatte skal undgå at håndtere borgernes sundhedskort. Det anbefales også at borgerne i videst muligt omfang betaler med kort eller MobilePay – og kontaktløst.

Farmakonomforeningen har hele tiden arbejdet for at hjælpe såvel som sektor som medlemmer til at finde gode løsninger. For at tydeliggøre såvel lovkrav som anbefalinger sendte Farmakonomforeningen sammen med Danmarks Apotekerforening og Pharmadanmark tidligt i processen en skrivelse til landets apoteker med de fælles anbefalinger og inspiration. Dem kan du læse her.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning