Nu træder den nye ferielov i kraft

Forlystelsesparkerne er begyndt at lukke, den sidste sommersol er gået ned over Gudhjem, og det er officielt efterår ifølge kalenderen. Der er dog håb forude, da den 1. september også markerer dagen, hvor den nye ferielov træder i kraft.

Strand Med Livredderstation

Den nye ferielov forandrer, hvordan feriedage bliver optjent. Den betyder, at vi fremover optjener og afholder ferie i samme periode. Det kaldes ”samtidighedsferie”. Indtil nu har optjeningsåret og afholdelsesperioden været forskudt, men det er altså slut fra i dag og fremover.

Du kan læse mere om den nye ferielov her.

Vi har derfor også opdateret afsnittet om ferie i overenskomsten for privat apotek.

 

Opdateret overenskomst for privat apotek


Hvis du allerede går og tænker på den næste ferie, så skal du være opmærksom på følgende i forhold til efterårsferien i 2020:

Den nye ferielov – og dermed også reglerne om samtidighedsferie - træder i kraft i dag, 1. september 2020. Derfor er det ikke muligt at nå at optjene nok ferie til at holde en uges efterårsferie i oktober 2020 efter den nye ferielov.

Vil du gerne holde efterårsferie, er der to måder, det kan lade sig gøre på.

Du har gemt ferie fra indeværende, forkortede ferieår. Den resterende ferie vil automatisk blive overført til det nye feriesystem, hvorefter det kan planlægges til at ligge i efterårsferien. Er du i tvivl om, hvor meget ferie du har optjent i indeværende ferieår, kan langt de fleste se dette på deres seneste lønseddel.

Du kan indgå en aftale med din arbejdsgiver om at få ferie på forskud. Det betyder, at du får lov til at bruge noget af den ferie, som du endnu ikke har optjent, men som du vil komme til at optjene i den efterfølgende periode. På den måde vil du få ferie med løn i din efterårsferie, og ferien bliver blot modregnet i senere optjent ferie.

 

Der er lavet flere videoer om den nye ferielov – en af dem er udarbejdet af KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet. 

 

Se video om den nye ferielov

 


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning