Nye corona-restriktioner træder i kraft fra onsdag 9. december

En række nye restriktioner træder i kraft i store dele af landet. Hvad får det af betydning for dig som farmakonom?

Tilføjet fredag 11. december: OBS! Fra fredag 11. december træder skærpede restriktioner i kraft i yderligere 31 kommuner landet over. Husk, at du som farmakonom kan finde svar på en række spørgsmål i forbindelse med corona og restriktionerne i den forbindelse i vores FAQ på hjemmesiden

Regeringen varslede mandag 7. december en lang række nye restriktioner. De nye restriktioner træder allerede i kraft fra onsdag den 9. december og gælder for 38 kommuner herunder Region Hovedstaden (undtagen Bornholm), Odense, Aarhus, Greve, Solrød, Faxe, Køge, Roskilde, Lejre, Slagelse og Vordingborg Kommune.

Du kan læse om de nye retningslinjer på www.coronasmitte.dk

Hvad betyder de nye restriktioner for mig som farmakonom:

Skal jeg stadig tage på arbejde?
- De fleste farmakonomer varetager kritiske opgaver, og derfor er du som udgangspunkt stadig forpligtet til at møde på arbejde og varetage dit arbejde. Hold dig opdateret på din arbejdsplads, hvis du varetager funktioner, som kan udføres hjemmefra.

Må jeg krydse kommunegrænsen?
- Ja, hvis du bor i en kommune som er omfattet af en af de nye restriktioner, så er der ikke noget forbud mod fx at tage på arbejde i en anden kommune, som ikke er omfattet af restriktionerne. Myndighedernes anbefalinger er, at når du krydser kommunegrænsen, så tager du de restriktioner med dig over i den anden kommune. Det vil altså sige, at der ikke er et forbud mod at tage på arbejde i en anden kommune end din bopælskommune.

Et af de tiltag, som træder i kraft i 38 kommuner, er blandt andet, at skoleeleverne fra 5. klasse og opefter hjemsendes.

Mit barn kan ikke være alene hjemme, hvad skal jeg gøre?
- Hvis dit barn er sendt hjem fra skole, og det er nødvendigt, at du bliver hjemme for at passe dit barn, så har du mulighed for at bruge omsorgsdage, afspadsering eller ferie til at dække dit fravær fra arbejdspladsen. Bemærk, at der er forskel på reglerne alt efter, om du er offentlig- eller privatansat.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning