Forlig på det kommunale område

Farmakonomforeningens formand, Ann-Mari Grønbæk, bakker op om det netop opnåede resultat på det kommunale område, hvor der sker en udvikling i reallønnen.

Natten til mandag blev de kommunale arbejdsgivere og organisationerne i Forhandlingsfællesskabet enige om de overordnede rammer for de næste 3 års løn og ansættelsesaftaler.
Rammen er overordnet set den samme som på det statslige område, nemlig 6,75% – men udmøntningen af det ser lidt anderledes ud.

Lønnen stiger med 1,8% i 2021, 2,2% i 2022 og med 0,99% i 2023. Dertil kommer at der er afsat en pulje på 0,5% af lønsummen til organisationsforhandlinger og nogle midler til andre mindre projekter.

Formand for Farmakonomforeningen, Ann-Mari Grønbæk bakker op om resultatet og uddyber:
- Det har været nogle lange forhandlinger, hvor vi ikke kun har skulle finde enighed med arbejdsgiverne, men også internt i Forhandlingsfællesskabet. Det er dejligt at vi står med et forlig, som alle kan se sig selv i – og som samtidig sikrer, at vi får en udvikling af reallønnen.

Om lidt over en uge skal Farmakonomforeningen, sammen med de øvrige organisationer i Sundhedskartellet runde de kommunale forhandlinger af, ved de organisationsforhandlinger hvor de 0,5% skal udmøntes i konkrete forbedringer til de kommunale farmakonomer.


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning