Farmakonomforeningen: Kampen for ligeløn fortsætter

Regeringen vil afslutte sygeplejerskernes historisk lange strejke med et lovindgreb. Men et lovindgreb afslutter ikke kampen for ligeløn – tværtimod! Den kamp fortsætter Farmakonomforeningen og den øvrige fagbevægelse med at kæmpe.

- Kampen for ligeløn i Danmark er for alvor skudt i gang, og den kamp er ikke centreret om sygeplejerskernes strejke. Alle os i kvindedominerede fag står skulder ved skulder og kæmper videre for, at lønkløften mellem såkaldte kvinde- og mandefag ophører –også efter et lovindgreb.

Ann-Mari Grønbæk formand

Efter ti ugers strejke har regeringen grebet ind i sygeplejernes strejke og vil afslutte den med et lovindgreb. Sygeplejerskernes strejke har især haft fokus på ligeløn. Det forestående lovindgreb er dog langt fra ensbetydende med, at der skal lægges låg på ligelønsdiskussionen. Det fastslår formand Ann-Mari Grønbæk:

- Kampen for ligeløn i Danmark er for alvor skudt i gang, og den kamp er ikke centreret om sygeplejerskernes strejke. Alle os i kvindedominerede fag står skulder ved skulder og kæmper videre for, at lønkløften mellem såkaldte kvinde- og mandefag ophører –også efter et lovindgreb, siger Ann-Mari Grønbæk.


På Tjenestemands-tirsdag i maj tordnede formand Ann-Mari Grønbæk mod de historiske lønforskelle. Intet er ændret - kampen fortsætter.

Dårlig undskyldning
Ifølge farmakonomernes formand så fortsætter kampen altså også efter lovindgrebet, og historisk skabte forskelle er intet andet end en dårlig undskyldning, pointerer Ann-Mari Grønbæk.

- Som jeg sagde i min tale om ligeløn på Christiansborgs Slotsplads på Tjenestemands-Tirsdag tidligere i år: Udfordringerne med ligeløn kan ikke trylles væk med ord om, at lønforskellen har grobund i en gammel Tjenestemandsreform. På samme måde kan ligelønsproblemet hellere ikke trylles væk med et lovindgreb i sygeplejerskernes strejke, mener Ann-Mari Grønbæk.

Ann-Mari Grønbæk håber – og ser frem til, at lønstrukturkomitéen kommer i gang med sit arbejde. Lønstrukturkomitéen var en del af mæglingsforslaget mellem sygeplejerskerne og arbejdsgiverne. Den skal komme med forslag til, hvordan man kan rette op på lønkløften mellem traditionelle mande- og kvindefag. Farmakonomforeningens formand vil derfor med spænding afvente de anbefalinger, som komitéen i sidste ende kommer med.

Læs også artiklen fra 16. juni 2021 ”Ja til overenskomst – NEJ til gammel tjenestemandsreform"


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning