Ny overenskomst for farmakonomer på privat apotek forhandlet på plads

Generelle lønstigninger, forbedringer i forhold til varsling af ændringer i skemaet, afspadsering og pauser, samt løn under kursus, der falder på en fridag er nogle af de resultater, der er forhandlet hjem. I starten af næste uge bliver overenskomsten sendt til afstemning blandt medlemmerne.

AMG Underskriver OK21 Privat Apotek Beskåret
Forhandlingerne er foregået online, underskrifterne på overenskomstaftalen blev sat ved et fysisk møde

Forhandlingerne har stået på længe, fordi der var knaster, der skulle udjævnes, men resultatet er ventetiden værd. Det er konklusionen, efter Farmakonomforeningen og Danmarks Apotekerforening sent mandag den 26. april nåede til enighed om en overenskomst for farmakonomer på privat apotek.

Det er derfor en meget tilfreds formand for Farmakonomforeningen, Ann-Mari Grønbæk, der fortæller:

- Først og fremmest kan vi præsentere medlemmerne for et overenskomstforlig, der byder på generelle lønstigninger på 5,74 procent. Det giver farmakonomerne flere penge mellem hænderne. Derudover vil farmakonomer på privat apotek fremover også kunne få løn under sorgorlov, hvis tragedien rammer.

Der er også nye regler for løn under kursus.

- Det har i mange år været et ønske fra medlemmerne at få løn under kursus, også selvom det falder på en fridag, men det har ikke været muligt at få enderne til at nå sammen de foregående år. Derfor er jeg også glad for, at det i år har kunnet lade sig gøre at lande en fornuftig aftale for noget, der er en håndgribelig og efterspurgt forbedring af medlemmernes vilkår, lyder det fra Ann-Mari Grønbæk.

Først og fremmest kan vi præsentere medlemmerne for et overenskomstforlig, der byder på generelle lønstigninger på 5,74 procent. Det giver farmakonomerne flere penge mellem hænderne. Derudover vil farmakonomer på privat apotek fremover også kunne få løn under sorgorlov, hvis tragedien rammer.

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Forbedringer af arbejdsmiljø

Rammerne for arbejdet er vigtige for arbejdsmiljøet, og det har også været en vigtig del af forhandlingerne. Derfor byder den nye overenskomst også på nogle præciseringer blandt andet i forhold til pauser og retten til fast skema. Derudover er der blevet lavet ændringer i forhold til afspadsering og varsling af ændringer.

- Jeg er stolt over det resultat, vi i forhandlingsdelegationen har formået at komme frem til, og forhandlingerne med Apotekerforeningen har været konstruktive – også selvom det har været helt nyt territorie med online forhandlinger. Nu er det op til medlemmerne at tage stilling til resultatet, lyder det fra en tilfreds formand.

 

Afstemning via e-mail fra i næste uge – tjek dine oplysninger inden

I de næste dage vil Farmakonomforeningens sekretariat udarbejde stemmemateriale, hvor forliget bliver beskrevet i detaljer, og i starten af næste uge vil alle medlemmer på privat apotek få tilsendt stemmemateriale via e-mail.

Derfor er det meget vigtigt, at du inden da sikrer dig, at foreningen har din e-mailadresse. Det tjekker du ved at logge ind på Min Side her og opdatere dine oplysninger, hvis det er nødvendigt.

Log ind her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning