Farmaceuter og farmakonomer: Autorisér os!

Farmakonomforeningens formand, Ann-Mari Grønbæk, har mandag 4. marts et debatindlæg i Sundhedsmonitor sammen med Stine Hasling Mogensen, formand i Pharmadanmark. Budskabet er klart: Autorisér farmaceuter og farmakonomer – gerne hurtigst muligt.

Robusthedskommissionen anbefalede sidste år, at man bør overveje en autorisation af farmaceuter og farmakonomer, så de to faggrupper i højere grad kan bruge deres store kompetencer i medicinhåndtering til at håndtere nogle af de grundlæggende og alvorlige medicinrelaterede udfordringer i sundhedsvæsenet.

Både Pharmadanmark og Farmakonomforeningen mener, at det haster at få gjort noget ved problematikken, da der er store problemer med medicinhåndtering. Således er medicin skyld i 70 procent af de utilsigtede hændelser på kommunale institutioner. Derfor har flere kommuner også ansat farmaceuter og/eller farmakonomer for at øge medicinsikkerheden og aflaste sundhedspersonalet.

Men manglende autorisation betyder, at farmaceuter og farmakonomer ikke har adgang til borgernes medicinoplysninger. Det komplicerer i sagens natur arbejdsgangene.
De udfordringer, som vi står over for i sundhedsvæsenet, lader sig kun løse, hvis vi udnytter ressourcerne og faglighederne bedre. Autorisation til de to faggrupper er én af måderne, hvorpå vi kan gøre det mere smidigt.

Læs indlægget:
https://sundhedsmonitor.dk/debat/art9787980/F%C3%B8lg-nu-Robusthedskommissionens-anbefalinger-og-autoris%C3%A9r-os


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning