Farmakonomer risikerer at gå glip af penge

Hvert år i marts bliver det opgjort hvor mange penge det enkelte apotek har stående i lokal løn. År efter år er der apoteker, hvor penge – der i forvejen er afsat til lokal løn – ikke bliver brugt. Det er synd og skam – og slet ikke meningen!

Danske Pengesedler

Lokal løn

Som en del af overenskomsten på privat apoteker er der afsat penge til lokal løn. På hvert apotek sætter apotekeren hver måned 1.700 kr. af pr. fuldtidsansat pr. måned til en lokal lønpulje. Meningen er at tillidsrepræsentanten og apotekeren aftaler, hvordan apoteket skal fordele tillæg fra lokallønspuljen. Hvis apoteket ikke har en tillidsrepræsentant, uddeler apotekeren selv tillæggene – og det er endnu en god grund til at få valgt en tillidsrepræsentant, hvis I ikke har en.


Uforbrugte penge bortfalder

Hvert år er der mange apoteker rundt om i landet, hvor den store krukke med lokal løn midler samler støv. Faktisk har mange af landets apoteker ubrugte midler stående. Og ordningen er skruet sammen sådan, at hvis der den 1. april står mere end 250 procent af den månedlige tildeling – eller maks. 75.000 kr. - så bliver midlerne tilbageholdt til fordeling mellem overenskomstparterne, og kommer altså ikke farmakonomerne på det pågældende apotek til gavn. På den måde går farmakonomerne glip af lønmidlerne, hvis ikke der på apoteket bliver lavet en plan for fordeling.

Det kan ikke understreges nok, hvor vigtigt det er at midlerne i lokallønspuljen bliver brugt – det er penge som i forvejen er tildelt apoteket pr omregnet fuldtidsfarmakonom, og pengene bør komme farmakonomerne på arbejdspladsen til gavn.

Din apoteker er orienteret

Danmarks Apotekerforening har i samarbejde med Farmakonomforeningen sendt et brev til de apoteker, der har brugt for få penge til Lokal løn. Det er blevet sendt med en kraftig opfordring til at sikre, at de afsatte midler til Lokal løn udmøntes lokalt i forbindelse med marts-lønnen. Derfor er det vigtigt at din apoteker og din tillidsrepræsentant løbende sørger for at drøfte anvendelsen af jeres lokal løn midler.

 

Læs mere om lokal løn her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail til: raadgivning@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning