Overbevisende ja til ny overenskomst på privat apotek

Hele 87,7% har stemt ja til ny overenskomst.

OK21 Privat Apotek

Medlemmerne har talt. Sidst i april blev en ny overenskomst for farmakonomer på privat apotek forhandlet på plads, og det forlig har medlemmerne nu stemt om.

Klart resultat

2059 medlemmer har stemt ud af 2824 mulige.

 

87,7% har stemt ja

9,6% har stemt nej

2,7% har stemt blankt

Et stærkt og klart resultat

Det betyder, at den ny overenskomst træder i kraft pr. 1. april 2021. Farmakonomforeningens formand, Ann-Mari Grønbæk er rigtig glad for afstemningsresultatet:

- Tak til alle jer der har stemt. Det er et bundsolidt resultat, der viser både os selv og omverdenen, at vi står sammen. Medlemmerne på privat apotek får flere penge mellem hænderne, og der er forbedringer på arbejdsmiljøområdet, fx omkring skema. Jeg glæder mig til, at det ”skal ud og virke” i dagligdagen, siger Ann-Mari Grønbæk.

 

Fortsat fokus på udfordringer

Selvom en ny overenskomst træder i kraft, har foreningens formand stadig fokus på vilkår og hverdag på privat apotek:

- Det har været lange og krævende forhandlinger med Apotekerforeningen, og resultatet er det absolut bedste vi kunne opnå i denne omgang. Den nye overenskomst er bedre end den gamle – og forhåbentlig er det noget, der kan mærkes. Det har været det vigtigste for mig, udtaler Ann-Mari Grønbæk.

Hun fortsætter:

- Selvom vi har forhandlet os til meget, så er der desværre fortsat udfordringer på privat apotek med arbejdsmiljø og arbejdstid – fx på særlige tidspunkter. I skal vide, at jeg fortsat har fokus på jeres udfordringer, og jeg har på ingen måde lagt arbejdstøjet på hylden, selvom vi nu har en ny overenskomst, pointerer Ann-Mari.

Det er et bundsolidt resultat, der viser både os selv og omverdenen, at vi står sammen. Medlemmerne på privat apotek får flere penge mellem hænderne, og der er forbedringer på arbejdsmiljøområdet, fx omkring skema. Jeg glæder mig til, at det ”skal ud og virke” i dagligdagen

Ann-Mari Grønbæk Formand for Farmakonomforeningen

Ny overenskomst træder nu i kraft

En ny overenskomst træder nu i kraft pr. 1. april 2021, og den første lønstigning er allerede på vej. Med virkning fra 1. april 2021 forhøjes alle skalatrin, herunder elevlønninger, seniortillæg samt tillæg til souschefer og filialledere nemlig med 0,7844%. Den næste lønstigning kommer til oktober.

Hvad indeholder den nye overenskomst?

Du kan se en film om den nye overenskomst her


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning