Farmakonomforeningens netværk om dosispakket medicin (Lukket for ansøgninger)

Dosispakket medicin skal bruges mere – og af flere! I dette netværk bliver du klogere på dosispakket medicin og de udfordringer, der er med at få det udbredt i dag. Netværket henvender sig til farmakonomer på privat apotek, i lægepraksis og kommuner, som arbejder med dosispakket medicin.

Piller i hjerte

Brugen af dosispakket medicin i Danmark styrker medicinsikkerheden og gør det nemmere for både borgere og plejepersonale at håndtere medicinen korrekt. Men hvorfor er det så lige, at der ikke flere borgere er får det?

Desværre er der fortsat udfordringer og ”bump på vejen” ift. at få udbredt dosispakket medicin till gavn for borgerne:

  • Der kan opstå udfordringer i tilrettelæggelsen og i kommunikationen mellem apotek, borger, læge og plejepersonale.
  • Der opstår ulighed, når borgere i nogle kommuner har bedre muligheder for at få dosispakket medicin end i andre kommuner. De store geografiske forskelle afhænger meget af fx kommunens og lægernes velvillighed i forhold til dosispakket medicin.
  • Mange borgere er ikke klar over, at det er en mulighed, eller de har ikke ressourcerne til selv at gøre noget ved det – og så er det aktørerne i sundhedssystemet, der skal sørge for, at en borger får ordineret dosispakket medicin. Men hvordan får vi sundhedspersonalet til at være ”frontrunner” ift. dosispakket medicin?
  • Der er mange myter omkring dosispakket medicin, som skal aflives - fx at det skulle være dyrt eller besværligt.

I netværket får du mulighed for at dele viden og erfaringer om dosispakket medicin, og du bliver opdateret ift. den bedste praksis og nyeste viden - sammen med andre farmakonomer der arbejder med dosispakket medicin ligesom dig.

Møderne foregår virtuelt, så det er nemt at planlægge ift. din arbejdstid. Netværket er et gratis kompetencetilbud til dig – det eneste, som det kræver, er din tid.

Hvad er et netværk? Læs mere om rammerne for Farmakonomforeningens netværk lige her.

 

Stine Matthiesen er tovholder på foreningens faglige netværk om dosispakket medicin. Stine arbejder som farmakonom på Vojens apotek - Stine har arbejdet med dosispakket medicin de sidste 16 år og har skrevet et fagligt projekt om netop de udfordringer, forskellige parter kan have med dosispakket medicin.

 

 

 

Der kan være flere grunde til, at det kan være svært at komme i gang med dosispakket medicin – både på apoteker, lægehuse og i kommuner. Det kræver nemlig et godt samarbejde mellem alle parter. I netværket skal vi sammen tale om, hvordan vi som farmakonomer kan bidrage med løsninger på de udfordringer, vi møder med dosispakket medicin. Og vi får et rum, hvor vi kan snakke om de udfordringer, vi møder i hverdagen. Jeg glæder mig til at høre om jeres erfaringer.

Stine Matthiesen Farmakonom på Vojens Apotek og tovholder i netværket

Sådan overtaler du din leder

Når du skal tale med din chef om, hvorfor du skal være med i netværket og hvorfor netværket skal være en del af din arbejdstid, så kan du fx sige:

Faglig opdatering og kompetenceudvikling – helt gratis: Deltagelsen i det faglige netværk om dosispakket medicin giver dig mere viden om dosispakket medicin og input til, hvordan I på din arbejdsplads kan arbejde på at løse nogle af de udfordringer, der kan være med dosispakket medicin i jeres lokalområde.

Forbedre samarbejdet omkring dosispak: Få input til hvordan du og din arbejdsplads kan styrke samarbejdet med fx læger og andre aktører der arbejder med dosispak, så jeres samarbejde kan styrkes og blive bedre.

 

Datoer og temaer for netværksmøderne

I netværket mødes I virtuelt fire gange, og på hvert møde er der et tema. Temaet for første møde er fastsat. De resterende temaer beslutter I sammen på første netværksmøde.

Der er 15 pladser i netværket.

Dato og tidspunkter for møder:

  • 05. marts 8.30 – 10.00
  • 19. marts 8.30 – 10.00
  • 10. april 8.30 – 10.00
  • 29. maj 8.30 – 10.00

Hvis du tilmelder dig netværket, forpligter du dig til at deltage i alle netværksmøderne og til at engagere dig – for et netværk bliver kun en succes, hvis netværksdeltagerne  kommer til  møderne, og der er opbakning til drøftelserne.

Det første netværksmøde

Første netværksmøde er faciliteret af en konsulent fra Farmakonomforeningen. Her aftaler I, hvordan netværket arbejder sammen, samt hvilke emner og temaer knyttet til dosispakket medicin, som I gerne vil drøfte på de næste 3 møder.

Derudover vil netværkets tovholder Stine Matthiesen fortælle om de vigtigste pointer fra hendes faglige projekt, hvor hun bl.a. har interviewet flere apoteker og personale i lægehuse om dosispakket medicin. Stine vil fx give jer indsigt I, hvordan man gennem kompetenceudvikling og et styrket samarbejde med lægehuse, kan få flere borgere på dosispakket medicin.  

Hvis du ikke kan vente, så kan du snuse til Stines projekt her.

Har du spørgsmål til netværket?

Tine Irming Blomhøj
Tine Irming Blomhøj

Konsulent - karriere og medlemsrelationer

Dir.tlf: 3318 9045

tib@farmakonom.dk

Mette Lisbeth Johansen
Mette Lisbeth Johansen

Chefkonsulent - Organisation og Medlemsrelationer

Dir.tlf: 2393 4388

mlj@farmakonom.dk


Emneord