Farmakonom i en corona-tid

Farmakonomer er kritisk sundhedspersonale. Her kan du læse eller genlæse en række portrætter af farmakonomer, der hver især beskriver deres nye hverdag i en tid med coronavirus.

Farmakonomer 6

Farmakonomer på privat apotek

Fra nedlukningen blev meldt ud gik det på de fleste af landets private apoteker stærkt med at sikre både borgere og medarbejdere med afstandsmarkeringer, adgangsbegærnsninger,  plexiglasskærme og håndspritsdispensere. 

Også skemalægning er blevet brugt til at skærme personalet. Pernille Ahlmann Petersen fortalte om, hvordan det er foregået på  Lundby Apotek.

Pernille Ahlmann Bag Plexiglas Cropped
Pernille Ahlmann Petersen

Fra Amagerbro Apotek fortæller farmakonom Lone Storm Petersen, at mange borgere bruger muligheden for at få bragt apoteksvarer. Også her har man taget forholdsregler i forhold til at modvirke smittespredning - ligesom man har på mange andre af apotekets områder. Det kan du læse om her.

Lone Storm Petersen (1)
Lone Storm Petersen

Farmakonomer i industrien

De praktiserende læger har både oplevet vild travlhed - og en periode med afmatning indtil borgerne blev opfordret til at huske at søge læge. Det har også betydet travlhed - og masser af sikkerhedsforanstaltninger på den enkelte klinik, at flere nu kan blive testet.

Farmakonom Camilla Lindeblad arbejder hos Novo Nordisk A/S. Sammen med sine kolleger blev hun tidligt sendt hjem, så hun har indrettet arbejdsplads hjemme i stuen. Det kan du læse om her.

Camilla Lindeblad Hjemmearbejde
Camilla Lindeblad

Farmakonomer i stat og kommuner

I staten er der ansat en række farmakonomer, der har haft travlt med at bidrage til beredskabet bag linjerne. Det kan du læse mere om her.

I kommunerne er der farmakonomer helt ude ved borgerne. Farmakonom Jette Seidelin har fortsat sit arbejde med tæt kontakt til borgere på Rehabiliteringsafdelingen i Hillerød Kommune. For som hendes chef siger, så varetager hun en livsvigtig funktion. Det kan du læse mere om her.

Jette Seidelin
Jette Seidelin

I den anden ende af landet er dele af farmakonom Betina Jessens arbejde blevet varetaget fra en bil. Simpelthen for at mindske den tid, hun opholder sig i ældres hjem. Som udkørende farmakonom hjælper hun i det daglige borgere med at holde overblik over deres medicin. Det kan du læse om her.

Betina Jessen I Bil (1)

Farmakonomer i regioner

Også de regionale farmakonomarbejdspladser har været præget af store omlægninger af hverdagen. På Rigshospitalet har man oprettet et særligt Covita Intensiv afsnit. Tanja Dinesen Skudstrup er ansat på Region Hovedstadens Apotek og arbejder til daglig på intensivafdelingen på Rigshospitalet. Hun har blandt meget andet været med til at opbygge medicinrum til de nye covita afdelinger og til at sørge for medicin til de coronapatienter der er indlagt på intensiv. Det kan du læse om her.

Tanja Dinesen Skudstrup Web
Tanja Dinesen Skudstrup

Tanja Dinesen Skudstrup understreger igen og igen, at indsatsen i forhold til coronavirus er en holdindsats, hvor alle komptencer i spil. Det kan du læse om her.

Teamwork På Rigshospitalet (1)
Farmakonomerne Birgitte Bock, Tanja Dinesen Skudstrup og Lone Stritich

Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning