Karriereveje

Her kan du læse om de mange karriereveje, du har som farmakonom.

Som farmakonom har du mange karriereveje, og det er vigtigt at blive klar på, hvilken vej du ønsker at gå. Vil du være leder? Specialiserer dig? Eller have det samme job på en ny arbejdsplads? Eller måske være farmakonom på et helt nyt fagområde - fx i en kommune?

Som farmakonom har du forskellige veje, du kan gå:

 • Specialisering

  Du kan specialisere dig indenfor et specifikt felt. Et felt kan være en konkret ydelse, en patientgruppe eller en ”niche,” som du har særligt fokus på. Det kan fx være inden for kvalitetssikring, undervisning, rygestop, produktion eller monitorering.

  En specialisering behøver ikke være fagspecifik. Ved at få et tillidshverv som tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant dykker du ned i felter som organisering, arbejdsmiljø og politik. På samme måde kan du som uddannelsesansvarlig specialisere dig i uddannelsesvejledning.

   

 • Leder

  Du kan blive leder. Man kan blive personaleleder, hvor man har ansvar for en eller flere medarbejdere. Man kan også blive faglig leder, hvor man har ansvar for en række konkrete opgaver eller et fagligt team. Du kan også finde lederstilling, hvor du både har fagligt ansvar og personaleansvar. 

 • Nyt fagområde

  På et nyt fagområde kan dine farmakonomfaglighed komme i spil på en helt anden måde – et nyt fagområde kan fx være et sektorskifte, hvor du skifter fra at arbejde på privat apotek til en kommune, eller skifter fra en produktionsvirksomhed til privat apotek.

 • Samme job, nyt sted

  Hvis du grundlæggende er glad for dine nuværende opgaver, men ønsker at sætte dem i spil på en anden arbejdsplads, kan du kigge efter samme type stilling andre steder - kig efter jobopslag eller søg uopfordret.

Når du er afklaret omkring, hvad du gerne vil, kan du lægge en strategi for, hvordan du kommer i mål.

Mange tror, at det helt naturligt kræver nyt job, hvis man vil ”gøre noget” ved sin karriere. Det behøver det ikke - nødvendigvis. Det kan være, at der er muligheder på din nuværende arbejdsplads.

Læs mere om dine udviklingsmuligheder på nuværende arbejdsplads

Tal karriereudvikling med din chef

Dine rettigheder til kompetenceudvikling

- alternativt kan dit karrierevalg kræve et jobskifte.

Du kan vælge karrierevej indenfor forskellige områder. Her kan du læse om de forskellige sektorer, hvor du kan gøre karriere som farmakonom:


Emneord

Få rådgivning

Foreningen står klar til at hjælpe

Få sparring med en konsulent i Farmakonomforeningen. Kontakt os på tlf. 3312 0600 eller send en mail: ff@farmakonom.dk

Læs mere
Rådgivning